Cseresznyés almás pite
Hozzávalók:24×30 cm-es tepsihez:
A tészta kenéséhez:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipót formázunk belőle.
Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Összekeverjük a cukorral és őrölt fahéjjal.
A cseresznyét leszűrjük, lecsepegtetjük.
Az egyik cipót a tepsink méretére nyújtjuk. Megszórjuk a dió felével és egyenletesen ráterítjük az almát.
Az alma tetejére elosztjuk a cseresznyét, rászórjuk a maradék diót és a reszelt citromhéjat.
Kinyújtjuk a másik lapot és a töltelékre terítjük.
Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!