Főoldal / Desszertek / Cseresznyés almás pite

Cseresznyés almás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyés almás pite

Cseresznyés almás pite

Hozzávalók:

24×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg Rama margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só

A tészta kenéséhez:

  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 10 dkg darált dió
  • 1ü. magozott cseresznye befőtt
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 10-20 dkg cukor almától függően
  • 1 citrom reszelt héja

A díszítéshez:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipót formázunk belőle.

Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Összekeverjük a cukorral és őrölt fahéjjal.

A cseresznyét leszűrjük, lecsepegtetjük.

Az egyik cipót a tepsink méretére nyújtjuk. Megszórjuk a dió felével és egyenletesen ráterítjük az almát.

Az alma tetejére elosztjuk a cseresznyét, rászórjuk a maradék diót és a reszelt citromhéjat.

Kinyújtjuk a másik lapot és a töltelékre terítjük.

Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Cseresznyés almás pite 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére