Cseresznyés-csokoládés joghurtos pite
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Egy hőálló piteformát kivajazunk és kilisztezünk. (Ha tortaformát használunk, azt sütőpapírral béleljük ki.)
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral.
A puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a joghurtot majd alaposan elkeverjük.
Végül beletesszük a lisztet, csomómentesre keverjük, majd az előkészített formába simítjuk.
A tetejét kirakjuk a kimagozott cseresznyével, és megszórjuk az apróra vágott étcsokoládéval. (használhatunk csokoládé cseppeket is, az mutatósabb)
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt arany-barnára sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
(ízlés szerint olvasztott csokoládét is csurgathatunk a tetejére és kínálhatunk mellé vaníliafagyit vagy tejszínhabot)