Cseresznyés és meggyes lepény
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom és a többi hozzávalóval jól összegyúrom. A tésztát 2 részre osztom, majd lisztezett deszkán az egyiket kinyújtom nagy tepsi nagyságúra. A kikent, lisztezett tepsibe simítom a tésztát, a tetejét megszórom búzadarával.
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt elterítem a tésztán. 10 dkg fahéjjal elkevert cukorral megszórom, majd a tetejére szórok még búzadarát.
A másik tésztát is kinyújtom, és a gyümölcs tetejére fektetem. Késsel vagy villával megszurkálom, és előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Ha kihűlt szeletelem, és porcukorral meghintve kínálom.
Tipp / megjegyzés:
A gyümölcsök alá és a tetejére, mindig búzadarát szórjunk, mert felszívja a gyümölcs levét és belesül a tésztába, nem lehet észrevenni majd benne.