Főoldal / Levesek / Csicsókás gulyás leves

Csicsókás gulyás leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csicsókás gulyás leves

Csicsókás gulyás leves

Hozzávalók:

  • 30 dkg lapocka, (vagy bármilyen hús)
  • 1 kg csicsóka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 5 szem egész bors
  • 1 mk. oregano
  • 1 tk. piros őrölt paprika
  • 0,5 mk. gyömbér por
  • 1 kisebb sárga paprika
  • 5 dkg füstölt bőrke
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1,2 liter víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Húst apró kockára vágjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk,és apró kockára vágjuk, egy kis tálba félre tesszük.

A csicsókát meghámozzuk, negyedeljük, majd hideg vízbe tesszük. Addig áztatjuk, míg a húst pörkölt alapon elkészítjük.
Egy lábosban az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst, a füstölt bőrkét, a fűszereket, az őrölt paprika kivételével.                      A húst fehéredésig pároljuk, közben meg-meg keverjük, majd hozzá adjuk az őrölt pirospaprikát, el keverjük, és vízzel felöntjük.

Közepes lángon addig főzzük míg a hús puha nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a csicsókát, és 15 perc alatt készre főzzük.

Melegen, kenyérrel és erős paprikával tálaljuk.

Csicsókás gulyás leves 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére