Csikós tokány II
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a kisült zsiradékból. Ebben a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst.
Pirospaprikát szórunk rá, és kevés vízzel felöntjük. Zúzott fokhagymát, sót, borsot, felkockázott paradicsomot, és felszeletelt paprikát teszünk bele. (Kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen. Inkább pótoljuk, ha elpárolog.)
Amikor a hús megpuhult, tejföllel összekevert liszttel behabarjuk és egyet forralunk rajta.
Galuskával tálaljuk, és megszórjuk a félretett sült szalonnával.
Készíthetünk mellé, főtt tésztát, rizst, bulgurt is köretnek.
Jó étvágyat hozzá!