Elmentem!Csipkebogyó lekvár
Hozzávalók:
- 5 l csipkebogyó sűrítmény amit úgy veszünk
- 4 cs, diabetikus befőző cukor
- 4 cs. dzsemfix
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
igen |
Költség: |
2000-2500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
több mint 12 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A sűrítményt egy nagy lábosba öntjük, és állandó keverés mellett felforraljuk.Mikor rotyog, belekeverjük gyors mozdulatokkal a cukrot és a dzsemfixet.Állandó keverés mellet még egyszer felforraljuk.
A kész lekvárt üvegekbe merjük, a tetejére befőzési fóliát, arra kupakot teszünk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd mehet a kamrapolcra.
Tipp / megjegyzés:
A magas C-vitamin tartalma miatt teszem el a lekvárt. A gyerekek így eszik meg kis koruktól fogva. Én inkább természetes gyümölcsökkel, és zöldségekkel adom nekik a vitaminokat, nem tablettaként.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!