Csipkebogyó lekvár

Hozzávalók:
- 5 l csipkebogyó sűrítmény amit úgy veszünk
 
- 4 cs, diabetikus befőző cukor
 
- 4 cs. dzsemfix
 
 
 | 
| Elkészítési idő: | 
1 óra | 
Fogyókúrás: | 
igen | 
 
| Költség: | 
2000-2500 FT | 
Vegetáriánus: | 
igen | 
 
| Adagok: | 
több mint 12 főre | 
Gluténmentes: | 
igen | 
 
| Nehézség: | 
Egyszerű | 
Laktózmentes: | 
igen | 
 
 
  | 
Elkészítés:
A sűrítményt egy nagy lábosba öntjük, és állandó keverés mellett felforraljuk.Mikor rotyog, belekeverjük gyors mozdulatokkal a cukrot és a dzsemfixet.Állandó keverés mellet még egyszer felforraljuk.
A kész lekvárt üvegekbe merjük, a tetejére befőzési fóliát, arra kupakot teszünk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd mehet a kamrapolcra.
Tipp / megjegyzés:
A magas C-vitamin tartalma miatt teszem el a lekvárt. A gyerekek így eszik meg kis koruktól fogva. Én inkább természetes gyümölcsökkel, és zöldségekkel adom nekik a vitaminokat, nem tablettaként.
 Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!