Főoldal / Egytálételek / Csípős, zöldséges-serpenyős csirke

Csípős, zöldséges-serpenyős csirke

Csípős, zöldséges-serpenyős csirke

Csípős, zöldséges-serpenyős csirke

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé (kb. 60-80 dkg)
  • 1 tk. Erős Pista
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • só, bors
  • 10-15 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna
  • 3 db nagyobb cukkini
  • 2-3 db piros húsú paprika (kaliforniai vagy pritamin)
  • 2-3 nagy fej lilahagyma
  • 1-2 ek. olaj

A joghurtos öntethez:

  • 3 dl joghurt
  • 1 csokor kapor
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az Erős Pistát (vagy más fajta erős paprikát ízlés szerint), egy gerezd zúzott fokhagymát, és alaposan összeforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhol befedjék a húst.

A cukkinit meghámozzuk, majd felkockázzuk. (zsenge cukkininál a héja rajta is maradhat) A hagymát megpucoljuk, majd 6-8 cikkbe elvágjuk. A paprikát felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelünk.

Egy serpenyőt vagy wok-ot felhevítünk, majd kevés olajon pirítani kezdjük benne a csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a lilahagymát, a szeletelt fokhagymát és a befűszerezett csirkemellet. Addig sütjük, míg a hús szép színt kap (kb. 5 perc). Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, és kb. 10 perc alatt összesütjük.

A joghurtot összekeverjük a sóval, és a kaporral, majd ezzel az öntettel kínáljuk serpenyős ételünket.

Görög joghurttal készítve az igazi, mert az jó sűrű.

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére