Főoldal / Egytálételek / Csípős, zöldséges-serpenyős csirke

Csípős, zöldséges-serpenyős csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csípős, zöldséges-serpenyős csirke

Csípős, zöldséges-serpenyős csirke

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé (kb. 60-80 dkg)
  • 1 tk. Erős Pista
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • só, bors
  • 10-15 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna
  • 3 db nagyobb cukkini
  • 2-3 db piros húsú paprika (kaliforniai vagy pritamin)
  • 2-3 nagy fej lilahagyma
  • 1-2 ek. olaj

A joghurtos öntethez:

  • 3 dl joghurt
  • 1 csokor kapor
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az Erős Pistát (vagy más fajta erős paprikát ízlés szerint), egy gerezd zúzott fokhagymát, és alaposan összeforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhol befedjék a húst.

A cukkinit meghámozzuk, majd felkockázzuk. (zsenge cukkininál a héja rajta is maradhat) A hagymát megpucoljuk, majd 6-8 cikkbe elvágjuk. A paprikát felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelünk.

Egy serpenyőt vagy wok-ot felhevítünk, majd kevés olajon pirítani kezdjük benne a csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a lilahagymát, a szeletelt fokhagymát és a befűszerezett csirkemellet. Addig sütjük, míg a hús szép színt kap (kb. 5 perc). Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, és kb. 10 perc alatt összesütjük.

A joghurtot összekeverjük a sóval, és a kaporral, majd ezzel az öntettel kínáljuk serpenyős ételünket.

Görög joghurttal készítve az igazi, mert az jó sűrű.

Mentés

Csípős, zöldséges-serpenyős csirke 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére