Csípős, zöldséges-serpenyős csirke
Hozzávalók:
A joghurtos öntethez:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az Erős Pistát (vagy más fajta erős paprikát ízlés szerint), egy gerezd zúzott fokhagymát, és alaposan összeforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhol befedjék a húst.
A cukkinit meghámozzuk, majd felkockázzuk. (zsenge cukkininál a héja rajta is maradhat) A hagymát megpucoljuk, majd 6-8 cikkbe elvágjuk. A paprikát felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelünk.
Egy serpenyőt vagy wok-ot felhevítünk, majd kevés olajon pirítani kezdjük benne a csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a lilahagymát, a szeletelt fokhagymát és a befűszerezett csirkemellet. Addig sütjük, míg a hús szép színt kap (kb. 5 perc). Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, és kb. 10 perc alatt összesütjük.
A joghurtot összekeverjük a sóval, és a kaporral, majd ezzel az öntettel kínáljuk serpenyős ételünket.
Görög joghurttal készítve az igazi, mert az jó sűrű.