Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirke egészben sütve

Csirke egészben sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirke egészben sütve

Csirke egészben sütve

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 cl olíva olaj
  • 1 db chili paprika
  • 1 mk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 ek. durvára darált bors
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, a chilit apróra vágjuk. Az olíva olajat elkeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával, sóval és az apróra vágott chilivel. Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a csirkét.

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk.A burgonyát sózzuk, borsozzuk, és szárnyas fűszerkeveréket szórunk rá.

A befűszerezett burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a befűszerezett csirkét. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. másfél óra alatt szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére