Csirke egészben sütve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, a chilit apróra vágjuk. Az olíva olajat elkeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával, sóval és az apróra vágott chilivel. Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a csirkét.
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk.A burgonyát sózzuk, borsozzuk, és szárnyas fűszerkeveréket szórunk rá.
A befűszerezett burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a befűszerezett csirkét. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. másfél óra alatt szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!