Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirke fajitas

Csirke fajitas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirke fajitas

Csirke fajitas 1

Hozzávalók:

A páchoz:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db lime leve
  • 1 lime reszelt héja
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1½ evőkanál füstölt chili paprika /sima chili is jó/
  • durvára őrölt fekete bors
  • 60 dkg csirkemell

A raguhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy piros kaliforniai paprika
  • 1 nagy zöld paprika
  • 1 nagy sárga paprika
  • 1 nagy fehér hagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1/2 cs újhagyma
  • 1/2 cs snidling
  • frissen őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A csirkemellet, paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra.

Keverjük össze a pác összes hozzávalóját és tegyük egy nagy lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba.

Keverjük hozzá a húscsíkokat és zárjuk le a zacskót vagy dobozt. Hagyjuk pácolódni 2-3 órán keresztül.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt és kevés olajon hirtelen pirítsuk át a csirkemell csíkokat majd tegyük félre.

A paprikákat és a hagymát tegyük a serpenyőbe és öntsünk hozzá egy kis olíva olajat. Kevergessük míg félig megpuhul.

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a hús csíkokat és pár percig pároljuk együtt a paprikával.

Tálalhatjuk tortillában, rizzsel vagy friss kenyérrel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Csirke fajitas 5.00/5 (2 értékelés)

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére