Főoldal / Levesek / Csirkebecsinált leves csirkeszárnyból

Csirkebecsinált leves csirkeszárnyból

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkebecsinált leves csirkeszárnyból

Csirkebecsinált leves csirkeszárnyból

Hozzávalók:

  • 2 dkg vaj
  • 8 db csirkeszárny
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 1 kis db karalábé
  • 50 dkg zöldborsó
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 púpozott ek. finomliszt
  • 175 g tejföl
  • 1 l tej
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • oregano ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • kb. 1 l víz
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk.
A vöröshagymát hozzáreszeljük majd 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket.
Tovább pároljuk kb. 10 percig. Majd a lisztet hozzáadva, pirítjuk 1-2 percig.

Felengedjük vízzel, hogy ellepje az egészet. Beleszórjuk a fűszereket és a fokhagymát is apróra vágva. Fedő alatt bő 1 óra hosszat főzzük.

A tejfölt elkeverjük kevés tejjel. Ezzel sűrítjük be a levest.
A többi tejjel még felöntjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Pár perc alatt összefőzzük, és tálaljuk!

Jó étvágyat!

Csirkebecsinált leves csirkeszárnyból 4.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére