Csirkecomb krumplival és sütőtökkel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk be, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.
A sütőtököt és a krumplit pucoljuk meg, és ízlés szerint kockázzuk fel, majd szórjuk meg sóval, és őrölt borssal.
Egy tepsibe tegyük egymásmellé a befűszerezett csirkecombokat, majd tegyük köré a felkockázott sütőtököt, és krumplit.
Szórjuk köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), tegyünk rá ízlés szerint kakukkfűágat, és babérlevelet, (megszórhatjuk szárított kakukkfűvel is) majd öntsük alá a bort. (bor helyett önthetünk alá 1,5 db víz és egy fél citrom levének a keverékét)
A vajat olvasszuk fel, majd kenjük le vele a csirkecombokat. A maradék olvasztott vajat csorgassuk rá a zöldségekre.
Fedjük le egy fóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a ropogósra sült csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáljuk.