Csirkefalatok joghurttal és édesburgonyával
Hozzávalók:A csirkefalatokhoz:
Az édes burgonyához:
Joghurtos mártogatóhoz:
|
|
Elkészítés:
Tipp / megjegyzés:
A burgonyát folyó víz alatt mossuk meg,és éles késsel vágjuk hasábokra. (a burgonyát nem kell meghámozni)
A burgonyát tepsibe tesszük, hozzáadjuk az összes olajat és a fűszereket, jól összeforgatjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben a burgonyát, hogy ne fedjék egymást, és 40-45perc alatt 200 fokon aranybarnára sütjük.
A csirkemelleket falatnyi darabokra vágjuk, kissé megsózzuk.
Egy tálban a tojást a fűszerekkel felverjük.Egy másik tálba a finomra zúzott kukorica vagy natúr gabonapehely kerül.
A csirkedarabokat megmártjuk a fűszeres tojásban,majd bebundázzuk a pehelyben. Minden csirkedarabbal elvégezzük a műveletet.
A bundás csirkéket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180-200 fokon 15-20perc alatt ropogósra sütjük.
Amíg a csirke sül elkészítjük a joghurtos öntetet.
Az uborkát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén megsózzuk, kicsit félretesszük.
A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel, majd belekeverjük a kinyomkodott uborkát. Tálalásig hűtőbe tesszük,hogy összeérjenek az ízek.