Csirkefarhát és gombapörkölt pennével
Hozzávalók:A farháthoz :
Aa gombapörkölthöz:
Hozzávalók a körítéshez :
|
|
Elkészítés:
Az aprított hagymákat olajon dinsztelem, ráteszem a farhátat, és a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá kevés vizet, és lassan pörkölöm.
Közben egy serpenyőbe olívaolajat öntök, és bele teszem az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megdinsztelem.
Hozzáadom a darabolt paprikákat, a szeletelt gombát, és végül a paradicsomot, majd fűszerezem.
Amikor kész, megszórom egy kevés liszttel, adok hozzá tejfölt. Összekeverem, felforralom.
Tálaláskor teszek a tányérra egy farhátat, mellé gombát és pennét. Dekorálom.
Tipp / megjegyzés:
A csirkefarhátat sokan lenézik, kutyakajának, vagy a szegények ételének vélik, pedig fejedelmi lakoma készíthető belőle.