Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkefarhát és gombapörkölt pennével

Csirkefarhát és gombapörkölt pennével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkefarhát és gombapörkölt pennével

Csirkefarhát és gombapörkölt pennével 1

Hozzávalók:

A farháthoz :

  • 4 db csirkefarhát
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • étolaj

Aa gombapörkölthöz:

  • 40 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 3 db hegyes zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • olívaolaj
  • liszt
  • tejföl

Hozzávalók a körítéshez :

  • 30 dkg penne
  • 12 db koktélparadicsom
  • 4 rózsa savanyított karfiol
  • 4 db savanyított fokhagyma
  • 4 db petrezselyemlevél
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az aprított hagymákat olajon dinsztelem, ráteszem a farhátat, és a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá kevés vizet, és lassan pörkölöm.

Közben egy serpenyőbe olívaolajat öntök, és bele teszem az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megdinsztelem.

Hozzáadom a darabolt paprikákat, a szeletelt gombát, és végül a paradicsomot, majd fűszerezem.

Amikor kész, megszórom egy kevés liszttel, adok hozzá tejfölt. Összekeverem, felforralom.

Tálaláskor teszek a tányérra egy farhátat, mellé gombát és pennét. Dekorálom.

Tipp / megjegyzés:
A csirkefarhátat sokan lenézik, kutyakajának, vagy a szegények ételének vélik, pedig fejedelmi lakoma készíthető belőle.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére