Csirkefarhát húsleves daragaluskával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkefarhátat és a megpucolt, felvágott zöldségeket beteszem egy lábasba, öntök rá vizet, és lassú tűzön főzöm.
Közben elkészítem a grízgaluskát. Amikor a hús már majdnem puha beleszaggatom a galuskát.
Tálaláskor teszek rá chilit.
Tipp / megjegyzés:
Már biztos sokan unják a sokadik csirkefarhátból főzött húslevest, de amellett, hogy olcsó, nagyon finom tud lenni. Aki még nem próbálta, tegye félre a viszolygását. Farhát, azt csak a kutyáknak adják, legfeljebb a szegény ember étke, mondják sokan.
Nos, állítom, hogy van olyan finom, mint a drága leveshúsból készült társai. Egy próbát megér. Persze, aki nem bírja a csípőset, a chili paprikát nyugodtan elhagyhatja.
Ugyanúgy készül, mint a normál húsleves, sok zöldséggel. Aki nem kíván a daragaluskával bíbelődni, vagy fél, hogy kemény lesz, vagy éppen szétesik, az főzhet bele levestésztát. De betét nélkül is isteni!
A tyúktepertő bejegyzésnél írtam, hogy a csirkefarhátot másképp kell majd hasznosítani. Nos, ez az egyik módja.
Jó étvágyat hozzá!