Csirkefasírt pogácsák
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A húspogácsák beforgatásához:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, majd ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá fél cikk sajtot.
A gépsonkával a sajtot betakarjuk,majd húsmasszát pogácsává gömbölyítjük.
Tojásfehérjébe forgatjuk és kiolajozott tepsibe rakjuk.
Mind a 12 db fasírtpogácsánál így járunk el.
Sütőben 200 fokon sütjük, szép pirosra.
A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben, a brokkolit külön edényben, azt is sós vízben megfőzzük.
Mindkettőt leszűrjük,amikor megfő.
Összekeverjük a krumplit és a brokkolit, összetörjük, egy kis vajjal, tejjel jól kikeverjük, hogy jó pürés legyen.
Jó étvágyat kívánok!