Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkefasírt pogácsák

Csirkefasírt pogácsák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkefasírt pogácsák

Csirkefasírt pogácsák

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell darálva
  • 2 db zsemle vízben áztatva, majd kifacsarva
  • 2 db tojás
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 mk. piros porpaprika

A töltelékhez:

  • 6 szelet gépsonka
  • 6 cikk sajt

A húspogácsák beforgatásához:

  • 1 db tojásfehérje felverve
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk.

Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, majd ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá fél cikk sajtot.
A gépsonkával a sajtot betakarjuk,majd húsmasszát pogácsává gömbölyítjük.

Tojásfehérjébe forgatjuk és kiolajozott tepsibe rakjuk.
Mind a 12 db fasírtpogácsánál így járunk el.
Sütőben 200 fokon sütjük, szép pirosra.

A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben, a brokkolit külön edényben, azt is sós vízben megfőzzük.
Mindkettőt leszűrjük,amikor megfő.

Összekeverjük a krumplit és a brokkolit, összetörjük, egy kis vajjal, tejjel jól kikeverjük, hogy jó pürés legyen.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére