Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkemáj fűszeres zöldségekkel

Csirkemáj fűszeres zöldségekkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemáj fűszeres zöldségekkel

Csirkemáj fűszeres zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • rozmaring
  • grill zöldség fűszer keverék
  • 15 dkg füstölt toka szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 4-5 közepes sárgarépa
  • 2 fehér répa /el is hagyható/
  • 1 közepes karalábé
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg kelbimbó
  • 0,5 dl olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk, a fokhagymákat felszeleteljük.

Egy tálba 1 ek olajat teszünk,és elrendezzük rajta a májakat. Rászórjuk a szalonna és a fokhagyma felét és előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon sütjük kb. 40 percig. Nem szükséges letakarni.

Közben megtisztítjuk a zöldségeket és hasábra vágjuk.A gombát és a vöröshagymát negyedeljük, a kelbimbót kettévágjuk.

A zöldségeket tepsibe tesszük, megöntözzük a maradék olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és jól összekeverjük. Beledobáljuk a szalonna és a fokhagyma másik felét. Letakarva, 180 fokon sütjük 25 percig, majd levesszük a fedőt és kicsit megpirítjuk.

Tipp / megjegyzés:
Valami finomat akartam készíteni, ami a paleo étrendnek is megfelel.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére