Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit, répát megpucolom, felkarikázom, félig megfőzöm,.
A padlizsánt hosszában kettévágom, rácsosan bevágom, sózom.
1 óra elteltével, serpenyőben olajon, a vágott felével lefelé15 percig sütöm.
A húsát kanállal kikaparom, félreteszem.
Közben aprítottam a hagymát, fokhagymát, és kockára vágtam a csirkemájat.
A serpenyőben megdinsztelem a hagymát, ráteszem a májat, majd a padlizsánt. Félreteszem.
A serpenyőben elrendezem a krumpli és répaszeleteket, fűszerezem, locsolok rá olajat, ráfektetem a padlizsáncsónakokat, megtöltöm a töltelékkel, és beteszem a sütőbe.
180 C fokon, hőlégkeverésen sütöm.
Közben lereszelem a sajtot. Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórom a sajtot, és visszateszem a sütőbe.
Tovább sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, 200 C fokra.
Amikor már szépen megsült a sajt is, tálalok.
A tányérra szedek a körítésből, és ráültetek egy padlizsáncsónakot.
Díszítésként teszek rá paradicsom szeleteket és és zellerlevelet.