Főoldal / Egytálételek / Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán

Csirkemájjal töltött sajtos padlizsán 1

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 db chili
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • majoránna
  • Vegeta
  • 1 szál sárgarépa
  • 6 db krumpli
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit, répát megpucolom, felkarikázom, félig megfőzöm,.

A padlizsánt hosszában kettévágom, rácsosan bevágom, sózom.

1 óra elteltével, serpenyőben olajon, a vágott felével lefelé15 percig sütöm.

A húsát kanállal kikaparom, félreteszem.

Közben aprítottam a hagymát, fokhagymát, és kockára vágtam a csirkemájat.

A serpenyőben megdinsztelem a hagymát, ráteszem a májat, majd a padlizsánt. Félreteszem.

A serpenyőben elrendezem a krumpli és répaszeleteket, fűszerezem, locsolok rá olajat, ráfektetem a padlizsáncsónakokat, megtöltöm a töltelékkel, és beteszem a sütőbe.

180 C fokon, hőlégkeverésen sütöm.

Közben lereszelem a sajtot. Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórom a sajtot, és visszateszem a sütőbe.

Tovább sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, 200 C fokra.

Amikor már szépen megsült a sajt is, tálalok.

A tányérra szedek a körítésből, és ráültetek egy padlizsáncsónakot.

Díszítésként teszek rá paradicsom szeleteket és és zellerlevelet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére