Csirkemell gyümölccsel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet. A mellfiléket kétfelé vágjuk, kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és legalább egy órát pihentetjük.
A lisztet összekeverjük a paprikával és a hússzeleteket beleforgatjuk .
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba (vagy tepsibe, amit kibélelünk sütőpapírral).
Felszeleteljük a mozzarella sajtot, és minden elősütött szeletekre teszünk belőle.
A hússzeletek felére ráhelyezünk egy-egy fél ananászkarikát, a másik felére pedig egy-egy fél őszibarackot.
Trappista sajtot lereszeljük és eloszlatjuk a gyümölcsös hússzeletek tetején.
Alufóliával letakarjuk, amit előtte bekenünk olajjal, hogy ne ragadjon rá a sajt, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy a sajt kicsit rápiruljon.
Kínálhatjuk rizzsel, törtburgonyával, kukoricasalátával is.