Csirkemell spenótos tojáskrémmel és szalonnával sütve – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell filéket vágjuk vékony szeletekre, majd sóval és borssal dörzsöljük be. Egy közepes tepsit vagy jénai tálat kenjünk ki zsírral vagy kókuszolajjal, és fektessük bele a csirkemell szeleteket.
A tojásokat főzzük keményre, hűtsük ki, majd pucoljuk le a héját. A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pirítsuk meg.
A tojást, a hagymát és a többi hozzávalót tegyük késes aprítóba és dolgozzuk össze simára. Kóstoljuk meg, és ha szükséges még ízesíthetjük. ( Én most kókuszkrémet használtam hozzá és nagyon jó lett, de lehet totukrémmel is készíteni, vagy ha egyiket sem szeretnéd, akkor egyszerűen hagyd ki.)
A spenótos tojáskrémet kenjük rá a csirkemell szeletekre és borítsuk be szalonna szeletekkel. tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük meg szép pirosra.
Ha közben a csirke levet enged, akkor azt óvatosan öntsük le róla. Az utolsó 5 percre rákapcsolhatjuk a felső grillt is, ha van ilyen funkció a sütőben így szép pirosra/ropogósra sülnek a szalonna szeletek.
Tepsiben sült zöldségekkel vagy salátával kínáljuk.