Csirkemellen sült zöldségek tojással
Hozzávalók:
A köret:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával. Forró serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütjük. Kivesszük a serpenyőből, és egy hőálló edény aljába sorakoztatjuk. Meghintjük friss rozmaringgal.
A paprikát, cukkinit, paradicsomot és a lilahagymát megmossuk és egyforma méretű kockákra vágjuk. A bacont felkockázzuk/csíkozzuk és összekeverjük a zöldségekkel. Sózzuk, borsozzuk és a hús tetejére halmozzuk. Ráfektetünk egy ág rozmaringot, lefedjük alufóliával és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Amikor a zöldségek megsültek, levesszük a fóliát, kis mélyedéseket készítünk a zöldségraguba és beleütjük a tojásokat.
Megsózzuk, majd visszatesszük a sütőbe, de csak annyi időre, míg a tojás elkészül.
Rizzsel kínáljuk.