Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkepaprikás gombával

Csirkepaprikás gombával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkepaprikás gombával

Csirkepaprikás gombával

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész egész csirke
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 csapott ek pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk.

A gombát megmossuk,szeleteljük.A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk.

A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

A szalonnát kipirítjuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.

Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke darabokat. Sózzuk és rövid lében pároljuk.

Beletesszük a szeletelt gombát.

Ha a csirke megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.

Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére