Csirkepaprikás gombával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
A gombát megmossuk,szeleteljük.A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk.
A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
A szalonnát kipirítjuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.
Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke darabokat. Sózzuk és rövid lében pároljuk.
Beletesszük a szeletelt gombát.
Ha a csirke megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst.
Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!