Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkepörkölt kapros túrógombóccal

Csirkepörkölt kapros túrógombóccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkepörkölt kapros túrógombóccal

Csirkepörkölt kapros túrógombóccal

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 50 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj

A túrógombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 2 ek. búzadara
  • 1 csokor kapor
  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Hagyományos pörköltet készítünk. Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a megtisztított csirkehúst és átkeverjük. A megtisztított, cikkekre vágott gombát is hozzáadjuk, belezúzzuk a fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk.

A túrógombóchoz kikeverjük a túrót a tojással. A sóval és a finomra vágott kaporral ízesítjük, majd beledolgozzuk a búzadarát is. Minimum 30 percre hűtőbe tesszük pihenni, hogy a dara megduzzadhasson. Pihentetés után ellenőrizzük, ha nagyon lágy lenne, egy kevés búzadarát adunk hozzá, hogy szét ne essen főzés közben.

Sóval ízesített vizet forralunk, és a túrós masszából viszonylag nagy gombócokat formálunk két nedves tenyerünk között. Ha forr a víz, óvatosan belecsúsztatjuk őket. A lángot érdemes ilyenkor mérsékelni, éppen csak gyöngyözzön a víz, nehogy szétessenek a gombócok. Ha feljöttek a víz tetejére, hagyjuk még 1-2 percig főni, majd szűrőkanállal kiszedjük a vízből.

A tányérokba adagoljunk a húst, a gombát, mellé a túrógombócot, és kanalazzunk rá bőségesen tejfölt.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére