Főoldal / Tészta ételek / Csirkés gombás ragu

Csirkés gombás ragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkés gombás ragu

Csirkés gombás ragu

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 0,5 l tyúkhúsleves kockából
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 2-3 ek étkezési keményítő
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a vöröshagymát felkockázzuk.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a csirkecsíkokat, majd félretesszük.

Egy lábosban üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, sózzuk,borsozzuk és hozzáadjuk a lepirított húst is. Felöntjük a borral és a levessel. Kb. 10 percig főzzük.

Végül beletesszük a tejszínt is. Legvégül a pár evőkanál vízzel kevert keményítőt tesszük bele és felforraljuk.

Megszórjuk az aprított petrezselyem zölddel. Főtt tésztával tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére