Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk,és nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit megmossuk, majd rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, és besózzuk. A fűszereket elkeverjük az olívaolajjal és bedörzsöljük vele a szárnyakat.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a csirkeszárnyakat, majd kb. egy deciliter vizet vagy bort öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon 35-40 percet sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült zöldségeket tálaljuk.
Egyszerű étel, ahol a munka javát a sütő végzi. A zöldségeket és a fűszereket ízlésünk szerint variálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!