Főoldal / Egytálételek / Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli

Hozzávalók:

  • 1 kg brokkoli
  • 10 dkg vaj vagy Rama margarin
  • 10 dkg finom liszt
  • 6 dl tej
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • ételízesítő
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük. Sós, szódabikarbónás vízben 8-10 percig főzzük. Mirelitnek 5-6 perc is elég.Óvatosan leszűrjük.

Elkészítjük a besamelmártást. A vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és habverővel kevergetve addig forraljuk, míg besűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, szerecsendióval.

A brokkolit egy jénaiba vagy tepsibe terítjük, bevonjuk a mártással és sajttal megszórva sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a sajt szép színt kap /kb 10-15 perc/.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére