Csőben sült tarja krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hurka és kolbász sütése után megmaradt zsírt használtam fel. Nem csak takarékosságból, hanem isteni íze miatt is.
A krumplikat megfőztem héjában, majd megpucoltam, s belekarikáztam a serpenyőbe.
Melléhelyeztem a tarját, a paprikát és paradicsomot. Sóztam, borsoztam őket, szórtam rá piros paprikát, lefedtem egy alufóliával, s behelyeztem a 180 C fokra légkeverésen előmelegített sütőbe.
30 perc után levettem a fóliát, meglocsoltam a zsírral a serpenyő tartalmát.
10 perc után újabb locsolás, majd átkapcsoltam grill fokozatra és 200 C fokra.
10 perc után újabb locsolás, majd 10 perc elteltével, lekapcsoltam a tűzhelyt.
Kis várakozás után tálaltam.
A tányérra tettem egy szelet tarját, krumplit, egy fél paradicsomot, a paprikát és sült krumplit, valamint a húsra egy chilipaprikát.
Isteni volt. Legalább is szombati ebédnek nem rossz.