Csoki-kókusz szelet Eta módra
Hozzávalók:A sárga laphoz:
A kakaós laphoz:
A csokis krémhez:
A kókuszos töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Sárga lap:
A tojások sárgáját a vízzel és porcukorral jól kihabosítjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz szitáljuk a lisztet és a sütőport, majd a habot óvatosan, figyelve arra, hogy ne törjük össze, beleforgatjuk.
Egy magas falú gáztepsit (kb 32*32 cm) sütőpapírral bélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba!).
Kakaós lap:
Úgy készül, mint a sárga, csak a liszt egy részét kakaóporral helyettesítjük és kerül még be 1 ek. olaj is. Az olajat akkor adjuk hozzá, amikor kihabosítottuk a sárgákat a cukorral és a vízzel. Ugyanakkora tepsiben (vagy ugyanabban a tepsiben) sütjük, mint a sárga lapot.
Csokis krém:
Előveszünk egy edényt, amibe kb 3 ujjnyi vizet teszünk. Előveszünk egy tálat, ami ráfér a vizes edényre. Az üres edénybe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat és habverővel kikeverjük.
Az edényben lévő vizet felforraljuk, majd rátesszük a tálat és kb 8 percig keverjük (akkor jó, ha belenyúlva már meleg a keverék, kicsit csípi a meleg az ujjad). Ekkor a lángot takarékra visszavesszük, hogy a csoki ne égjen rá a tálra. Ekkor adjuk a tojásos keverékhez a csokit és kevergetjük addig, amíg a csoki el nem olvad teljesen.
Ha a csoki elolvadt, akkor adjuk hozzá a kakaóport, jól elkeverjük és a krém szépen besűrűsödik. Ekkor levesszük a tálat az edényről és a krémet teljesen kihűtjük. A margarint és a teavajat alaposan kihabosítjuk kézi habverővel, majd a kihűlt krémhez adjuk kis adagokban és jól elkeverjük.
Kókuszos krém:
A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet, cukrokat, kókuszreszeléket, vajat és alaposan, csomómentesre keverjük, majd ezt is kihűtjük.
Összeállítás:
Alulra kerül a kakaós lap, erre jön a csokis krém fele (keveset tegyünk félre a díszítéshez), majd a kókuszos krémet elsimítjuk a csokison. A sárga lapra rákenjük a maradék csokis krémet, majd a krém oldalával lefelé ráborítjuk a kókuszos részre.
A süti tetejét vízgőz felett megolvasztott csokival bevonjuk. Ha megdermedt a máz, akkor ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, esetleg cukorkákkal, majd szeletelve tálaljuk.