Csokikrémes mogyorós diós koszorú
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel /majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Összekeverjük az 5 dkg cukrot az 5 dkg dióval.
A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a csoki krémmel, megszórjuk a durvára vágott dióval. Szorosan felcsavarjuk, kört formázunk belőle. A végeit összedolgozzuk.
A tésztát bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk be csak félig és 15-20 percet pihentetjük. Lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk a cukros dióval és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A sütőből kivéve forrón meglocsoltam vaníliás, cukros tejjel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!