Csokis barackos szelet
Hozzávalók:
A habhoz:
|
|
Elkészítés:
A sárgabarackot apró kis kockákra vágjuk. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elvegyítjük.
A puha vajat (vagy margarint) a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy darab egész tojást.
A végén belekeverjük a lisztes keveréket. Margarinnal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a felkockázott barackokat.
170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. kb 20-25perc.
A 4 tojás fehérjét 10 deka cukorral gőz felett felverjük, habzsákba töltjük, és a már megsült sütemény tetejét tetszés szerint berácsozzuk vele. Visszatesszük a még meleg de már kikapcsolt sütőbe, hogy a hab szépen megpiruljon rajta.
Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.