Főoldal / Desszertek / Csokis diós bajadera szelet

Csokis diós bajadera szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokis diós bajadera szelet

Csokis diós bajadera szelet

Hozzávalók:

  • 16 ek. víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 30 dkg dió
  • 3 ek. holland kakaópor

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vizet a cukrot és a sót egy lábosba tesszük és felforraljuk. Amikor a cukor elolvadt és szirupossá vált, hozzáadjuk a darált kekszet és a darált diót. A massza sűrű lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie.

A masszát két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Kisebb süteményformát kibélelünk fóliával és a kakaós massza felét belesimítjuk, befedjük a diós masszával. Rásimítjuk a kakaós masszát. A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejére kenjük, hűtőbe tesszük. Amikor szilárd állagú, szeletelve kínáljuk.

Annál magasabb lesz a sütemény, minél kisebb formába simítjuk.

Csokis diós bajadera szelet 5.00/5 (3 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére