Csokis diós bajadera szelet
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A vizet a cukrot és a sót egy lábosba tesszük és felforraljuk. Amikor a cukor elolvadt és szirupossá vált, hozzáadjuk a darált kekszet és a darált diót. A massza sűrű lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie.
A masszát két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Kisebb süteményformát kibélelünk fóliával és a kakaós massza felét belesimítjuk, befedjük a diós masszával. Rásimítjuk a kakaós masszát. A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejére kenjük, hűtőbe tesszük. Amikor szilárd állagú, szeletelve kínáljuk.
Annál magasabb lesz a sütemény, minél kisebb formába simítjuk.