Csokis diós szelet sütés nélkül
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukrot, a vajat és a tejet egy edénybe tesszük, lassú tűzön felolvasztjuk. Mikor szirupossá válik levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a darált diót, a kekszet és alaposan elkeverjük. Sűrű masszát kapunk, ha úgy érezzük nehéz vele dolgozni, adhatunk hozzá még pár evőkanál tejet. A keksz minőségétől függ, hogy mennyi tejet vesz fel. A diós kekszmasszát két részre osztjuk.
Az egyikbe alaposan beledolgozzuk a kakaóport és a rumaromát. A másikba a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb sütőformát és belesimítjuk a kakaós masszát. A tetejére rákenjük a narancsos-diós réteget. (Minél kisebb sütőformát használunk, annál magasabb lesz majd a süteményünk)
A csokoládét a vajjal (vagy olajjal) vízgőz felett megolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeletelve kínáljuk.