Csokis kocka másként
Hozzávalók:Tésztához:
Habhoz:
Csoki mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját cukorral fehéredésig habosra kikeverjük, majd hozzá adjuk a kakaóport, az aromát, a zsírt, és ezzel is elkeverjük. Hideg tejben óvatosan elkeverjük a sütőport, majd félre tesszük. A lisztet hozzá adjuk és a sütőporos tejjel jól elkeverjük.
Enyhén meg zsírozunk és kilisztezünk egy 39x 30-as tepsit és egyenletesen elsimítjuk a piskóta masszánkat, erre rácsurgatjuk egy evőkanál segítségével a lekvárt.
Majd előmelegített sütőben, egyszeri fordítással, 200 fokon tű próbáig készre sütjük.
Ha már nem ragad a tűre, kivesszük a sütőből és tepsistől deszkára tesszük hűlni.
Még a tésztánk hűl, addig elkészítjük a tojáshabot is.
Gázra felteszünk lábosban vizet forrni.
Majd a tojások fehérjét cukorral, egy csípet sóval, 1 evőkanál mandula aromával, gőz fölött kemény habbá verjük, és a túrót óvatosan hozzá keverjük.
Egyenletesen a tésztára simítjuk, és langyos sütőben szárítjuk 10-percig. ” DE NEM SÜTJÜK!”
Közben elkészítjük a csokimázat:
A csokikat gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az instant kakaóport, és az aromát, végül az 2 evőkanál étolajat. Amikor a csoki megolvadt, levesszük a gőzről kissé hagyjuk hűlni, majd a tojás habra egyenletesen elsimítjuk.
Még mielőtt a csoki máz teljesen meg dermedne, vizes késsel a tetejét kockára vágjuk.
Amikor teljesen kihűlt, akkor szintén vizes késsel felszeleteljük és tálaljuk
Tipp / megjegyzés:
Amikor tálcára tettük a sütiket, tegyük hűtőbe.