Csokis láva tortácska málnával – paleo
Hozzávalók:
A formák kenéséhez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat és a tojássárgákat az édesítővel habosra keverjük. A csokit és a kókuszvajat vízgőz felett megolvasztjuk, amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojáshabhoz. Beleszitáljuk a kakaóport és a mandula lisztet, lazán összeforgatjuk.
5 szuflé formát kikenünk kókuszvajjal, és elosztjuk bennük a masszát. Egy magasabb falú tepsibe állítjuk a formákat, majd félig felöntjük a tepsit forró vízzel.
210 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15-16 perc kell neki kb. Akkor jó, amikor a szélén már látszik, hogy megsült, kezd elválni a forma falától, ilyenkor belül még folyós. Nagyon óvatosan kell őket kivenni, a forró vízzel telt tepsi nagyon veszélyes.
Konyhai kesztyűvel egyenként megfogjuk a formákat, majd késsel körbevágjuk és óvatosan tányérra borítjuk. Friss málnával tálaljuk.
(Illet volna még egy kis felvert kókusztejszín is hozzá.)
Egyszerű kis desszert és mégis lehet villantani vele, akár ünnepi menü részeként, vendégeket várva.