Főoldal / Desszertek / Csokis láva tortácska málnával – paleo

Csokis láva tortácska málnával – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis láva tortácska málnával – paleo

Csokis láva tortácska málnával - paleo

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 3 ek. eritrit (por alakú, ízlés szerint lehet több is)
  • csipet só
  • 5 dkg kókuszvaj
  • 15 dkg étcsoki min.70% kakaótartalmú (cukor, tej és szója mentes)
  • 1 nagy ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek. mandula liszt

A formák kenéséhez:

  • kókuszvaj

A tálaláshoz:

  • málna vagy más friss gyümölcs (esetleg gyümölcsszósz)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az egész tojásokat és a tojássárgákat az édesítővel habosra keverjük. A csokit és a kókuszvajat vízgőz felett megolvasztjuk, amikor már langyosra hűlt,  hozzákeverjük a tojáshabhoz. Beleszitáljuk a kakaóport és a mandula lisztet, lazán összeforgatjuk.

5 szuflé formát kikenünk kókuszvajjal, és elosztjuk bennük a masszát. Egy magasabb falú tepsibe állítjuk a formákat, majd félig felöntjük a tepsit forró vízzel.

210 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15-16 perc kell neki kb. Akkor jó, amikor a szélén már látszik, hogy megsült, kezd elválni a forma falától, ilyenkor belül még folyós.  Nagyon óvatosan kell őket kivenni, a forró vízzel telt tepsi nagyon veszélyes.

Konyhai kesztyűvel egyenként megfogjuk a formákat, majd késsel körbevágjuk és óvatosan tányérra borítjuk. Friss málnával tálaljuk.

(Illet volna még egy kis felvert kókusztejszín is hozzá.)

Egyszerű kis desszert és mégis lehet villantani vele, akár ünnepi menü részeként, vendégeket várva.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére