Csokis málnás szelet – paleo
Hozzávalók:A csokis laphoz:
A krém hozzávalói:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
Készítsünk elő egy közepes méretű tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.
Az egész tojásokat az édesítővel a mixer táljába tesszük és habosra keverjük. Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krémes állaga lesz. Keverjük bele a citromlevet. A száraz hozzávalókat egy tálban vegyítsük el egymással, majd, óvatosan forgassuk bele a masszába.b A legvégén csurgassuk bele az olajat az edény oldaláról és forgassuk bele. Öntsük a kakaós masszát a sütőpapírral bélelt tepsire, és simítsuk el. Tegyük a tepsitt 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük meg a piskótát kb 18 perc alatt.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A kiolvasztott málna levét öntsük le, majd adjuk hozzá a citromlevet, az édesítőt és villával törjük össze. Adjuk hozzá a totukrémet, a kókuszkrémet és kézi mixerrel keverjük simára. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe 5 percre, majd pár evőkanál forró vízben oldjuk fel, és keverjük a málnás krémhez. (Ha a krémed elég sűrű, akkor, lehet, hogy nincs is szükség a zselatinra.)
A kihűlt lapot vágjuk 4 egyenlő szélességű csíkra, használjunk vonalzót, hogy biztosan egyformák legyenek. A krém kb ötödét tegyük félre a díszítéshez, a többivel töltsük össze a lapokat.
A legfelső lapra kerül a csokimáz,ehhez olvasszuk fel a csokit, keverjük hozzá a kókuszolajat, hűtsük vissza, és amikor már nem annyira folyékony, akkor vonjuk be vele a felső lap tetejét.
Szeletelés előtt díszítsük a tetejét a félretett krémmel, gyümölccsel, mentalevéllel, ízlés szerint.
Tipp / megjegyzés:
Bármilyen összejövetelre, ünnepi alkalomra kitűnő választás.