Csokis málnás tiramisu
Hozzávalók:
A tejszínes réteghez:
A csokis krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A mascarponet a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és beleforgatjuk a 2dl tejszínből vert habot.
A 3 dl tejszínt 3 evőkanál porcukorral, és a habfixálóval habbá verjük.
Egy mély üvegtálba vagy jénaiba rétegezzük a hozzávalókat az alábbiak szerint.
Alulra kerül a kockákra vágott csokis piskóta fele, melyet kevés rummal meglocsolhatunk. Erre rásimítjuk a csokoládés krém felét, majd megpakoljuk a málna felével. A tetejét bevonjuk a tejszínhab felével. Ezután következik a maradék piskóta kocka, majd rum, csokoládés krém, és málna.
Végül a tetejére halmozzuk a maradék tejszínt, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Mutatós, de mégis egyszerű desszert, ami akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.