Főoldal / Desszertek / Csokis málnás tiramisu

Csokis málnás tiramisu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis málnás tiramisu

csokis málnás tiramisu

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg málna
  • kevés rum (elhagyható)

A tejszínes réteghez:

  • 3 dl tejszín
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag habfixáló

A csokis krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 4ek porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A mascarponet a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és beleforgatjuk a 2dl tejszínből vert habot.

A 3 dl tejszínt 3 evőkanál porcukorral, és a habfixálóval habbá verjük.

Egy mély üvegtálba vagy jénaiba rétegezzük a hozzávalókat az alábbiak szerint.
Alulra kerül a kockákra vágott csokis piskóta fele, melyet kevés rummal meglocsolhatunk. Erre rásimítjuk a csokoládés krém felét, majd megpakoljuk a málna felével. A tetejét bevonjuk a tejszínhab felével. Ezután következik a maradék piskóta kocka, majd rum, csokoládés krém, és málna.

Végül a tetejére halmozzuk a maradék tejszínt, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Mutatós, de mégis egyszerű desszert, ami akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Csokis málnás tiramisu 3.83/5 (6 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére