Csokis mézes
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
Máz a tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és kétfelé veszem.
Az egyik tésztához a kakaóport és a 2 kanál tejet teszek és jól kidolgozom.
A tésztákból 2- világos és 2 csokis lapot sütök, 24×22-es tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon.
A tejben a pudingot megfőzöm, majd kihűtöm.
A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra keverem.
Amikor a puding kihűlt apránként belekeverem a porcukorral kihabosított margarint. Majd az 1/3-ad részét külön veszem és ebbe ízlés szerint kakaóport keverek.
Majd összerakom a tésztát az alsó lapra világos krémet a másodikra a csokis és végül a harmadikra ismét fehér krém kerül majd befedem az utolsó kakaós lappal.
A tojásfehérjét a citrommal és cukorral sűrűre kikeverem és a tészta tetejére simítom. (célszerű még száradás előtt bevágni a cukormázat a tetején, így szeleteléskor nem fog töredezni.)
Egy napig pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak a krémtől és szeletelhető legyen.