Főoldal / Kelt tészták / Csokis szilvalekváros és diós bukta

Csokis szilvalekváros és diós bukta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis szilvalekváros és diós bukta

Csokis szilvalekváros és diós bukta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • pici só
  • 1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:

  • 7,5 dkg olvasztott margarin

A csokis-szilvalekváros töltelékhez:

  • 1 cs. csokis ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )

A diós töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • ízlés szerint kristálycukor
  • citromlé
  • 1 dl tej
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejjel a pudingport sűrűre felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A diós töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és összekeverjük.

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a felfuttatott liszttel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe teszünk egy kiskanál tölteléket. Feltekerjük, és a két végét az ujjunkkal benyomkodjuk.

Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, majd olvasztott margarinnal lekenjük a buktákat. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére