Csokis szilvalekváros és diós bukta
Hozzávalók:A tésztához:
A bukták lekenéséhez:
A csokis-szilvalekváros töltelékhez:
A diós töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tejjel a pudingport sűrűre felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A diós töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és összekeverjük.
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a felfuttatott liszttel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe teszünk egy kiskanál tölteléket. Feltekerjük, és a két végét az ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, majd olvasztott margarinnal lekenjük a buktákat. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.