Főoldal / Desszertek / Csokis-túrós sütemény

Csokis-túrós sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis-túrós sütemény

Csokis-túrós sütemény

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál étolaj

A második piskótához:

  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kanál étolaj

A krémhez:

  • 2 csomag csokoládés puding
  • 7 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 dl cappuccino
  • 10 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl

A túrós krémhez:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 30 dkg túró
  • 3 evőkanál cukor

A tetejére:

  • hulala tejszín
  • kakaópor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a sütőporral és fokozatosan hozzáadjuk a fehérjéhez. Óvatosan belekeverjük még a lisztet, a cukrot az olajat és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb 17 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt piskótát kettévágjuk. A másik piskótát is ugyan így elkészítjük és készre sütjük.

A krémhez a pudingot és 2 kanál lisztet csomó mentesre elkeverjük egy kevés tejjel. Majd a cukorral együtt maradék tejhez adjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve még melegen hozzákeverjük a margarint.

A krémmel megkenjük az alsó piskótánkat. A babapiskótát a cappuccinoba mártogatjuk, majd nagyobb darabokra összetörjük és a krémre rakosgatjuk. Óvatosan belenyomkodjuk. A túrót kikeverjük a tejföllel, majd a krém tetejére szórjuk. Befedjük a második piskótalappal.

A hulalát kemény habbá verjük és megfelezzük. Az egyik felét összekeverjük a túróval és a cukorral, majd rákenjük a piskótánk tetejére. Befedjük a következő lappal.

A maradék tejszínnel megkenjük a sütemény tetejét, és kanállal hullámokat húzunk bele. A tetejét meghintjük kakaóporral, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére