Csokis-túrós sütemény
Hozzávalók:A piskótához:
A második piskótához:
A krémhez:
A túrós krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a sütőporral és fokozatosan hozzáadjuk a fehérjéhez. Óvatosan belekeverjük még a lisztet, a cukrot az olajat és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb 17 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt piskótát kettévágjuk. A másik piskótát is ugyan így elkészítjük és készre sütjük.
A krémhez a pudingot és 2 kanál lisztet csomó mentesre elkeverjük egy kevés tejjel. Majd a cukorral együtt maradék tejhez adjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve még melegen hozzákeverjük a margarint.
A krémmel megkenjük az alsó piskótánkat. A babapiskótát a cappuccinoba mártogatjuk, majd nagyobb darabokra összetörjük és a krémre rakosgatjuk. Óvatosan belenyomkodjuk. A túrót kikeverjük a tejföllel, majd a krém tetejére szórjuk. Befedjük a második piskótalappal.
A hulalát kemény habbá verjük és megfelezzük. Az egyik felét összekeverjük a túróval és a cukorral, majd rákenjük a piskótánk tetejére. Befedjük a következő lappal.
A maradék tejszínnel megkenjük a sütemény tetejét, és kanállal hullámokat húzunk bele. A tetejét meghintjük kakaóporral, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.