Csokis-vaníliás krémes szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A csokis krémhez:
A vaníliás krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
Végül lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Egy nagyobb méretű, sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 12-15perc alatt megsütjük
A 3 dl tejben a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük a vaníliás pudingot. A csokis pudingot is megfőzzük a tejjel és a cukorral. Majd mindkettőre folpackot teszünk, hogy ne bőrösödjön be, és félretesszük hűlni.
A 2×2,5dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd elfelezzük, és az egyik felét a kihűlt csokis pudingba a másik felét a vaníliásba keverjük.
A kakaós piskótáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a tepsibe és rásimítjuk a vaníliás krémet. a babapiskótákat egy pillanatra megmártjuk a rumos tejben, majd kirakjuk vele a vaníliás krém tetejét.
A csokis krémet a babapiskótákra simítjuk, majd betesszük a hűtőbe 1 órára dermedni.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Tetszés szerint hullámokat is rajzolhatunk bele, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, kockákra vágva kínáljuk.