Csokoládé és fehércsokoládé lime panna cotta
Hozzávalók:Az étcsokoládés réteghez:
A fehércsokis-limeos réteghez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Félbevágjuk a vanília rudat, az egyik felének kikaparjuk a magjait majd a tejszínnel és a tejjel együtt lábosba tesszük, és közepes lángon felforraljuk. Kivesszük belőle a vanília rudat. Hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét és addig keverjük míg felolvad.
A csokoládés főzet alatt elzárjuk a gázt,és hozzákeverjük a cukorral elkevert zselatint.
Addig keverjük, amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.
Poharakba szedjük, hűtőbe téve kb 3 óra alatt megdermed.
Elkészítjük a fehér csokis réteget.
Félbevágjuk a vanília rudat, az egyik felének kikaparjuk a magjait majd a tejszínnel és a tejjel együtt lábosba tesszük, és közepes lángon felforraljuk. Kivesszük belőle a vanília rudat. Hozzáadjuk az apróra vágott fehér csokoládét és addig keverjük míg felolvad. a végén hozzáadjuk 1/2 lime reszelt héját.
A fehér csokoládés főzet alatt elzárjuk a gázt,és hozzákeverjük a vaníliás cukorral elkevert zselatint.
Addig keverjük, amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.
Poharakban lévő étcsokoládés rétegre szedjük, hűtőbe tesszük amíg megdermed. Ízlés szerint tejszínhabbal vagy csokoládé reszelékkel megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.