Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokoládéba mártott keksz

Csokoládéba mártott keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládéba mártott keksz

Csokoládéba mártott keksz

Hozzávalók:

  • 35 dkg tönkölybúza liszt
  • 13 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 6 g sütőpor
  • 1 db tojás sárgája
  • 5 dkg tejföl

A tetejére:

  • 4 dkg szelelt mandula vagy mogyoró
  • 1 db tojás fehérje

A csokimázhoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 ek. olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a hideg felkockázott vajjal. Hozzákeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat.
A tojás, és a tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva,1 órát hideg helyen pihentetjük.

Lisztezett munkalapon kb 6 mm vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, majd a tetejét lekenjük a tojásfehérjével. Megszórjuk földimogyoró forgácsokkal, és
170 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd belemártjuk a kihűlt kekszek egyik oldalát, vagy a csücskét. Rácsra vagy sütőpapírra tesszük száradni, majd süteményes dobozba rakjuk.

Tipp / megjegyzés:
Jól záródó süteményes dobozban sokáig eltartható, illetve az ünnepek előtt néhány nappal is elkészíthető.

Csokoládéba mártott keksz 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére