Csokoládéba mártott keksz
Hozzávalók:
A tetejére:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a hideg felkockázott vajjal. Hozzákeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat.
A tojás, és a tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva,1 órát hideg helyen pihentetjük.
Lisztezett munkalapon kb 6 mm vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, majd a tetejét lekenjük a tojásfehérjével. Megszórjuk földimogyoró forgácsokkal, és
170 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd belemártjuk a kihűlt kekszek egyik oldalát, vagy a csücskét. Rácsra vagy sütőpapírra tesszük száradni, majd süteményes dobozba rakjuk.
Tipp / megjegyzés:
Jól záródó süteményes dobozban sokáig eltartható, illetve az ünnepek előtt néhány nappal is elkészíthető.