Csokoládés diós torta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját alaposan elkeverjük a cukorral.
A lisztet is elkeverjük a sütőporral.
A fehérje habhoz adjuk a tojássárgáját és óvatosan elkeverjük majd jöhet bele a liszt.
Kanalanként és óvatosan keverjük el ezt is,, hogy ne törjön össze a fehérjehab.
Egy torta formát kiolajozunk, és a fele masszát bele öntjük, és előmelegített sütőben kb 30 perc alatt kisütjük. (Tűpróbát végzünk, hogy átsült e)
Várjunk a piskóta hűlésére és később vegyük ki a formából.
Majd újra kiolajozzuk a torta formát és kisütjük a következő piskótát.
A krémet elkészítjük a tejjel a csomagoláson levő utasítások szerint. (de készíthetjük a krémet kihűlt főzött pudinggal is, akkor porcukorral elkevert puha vajjal keverjük habosra)
A két piskótát középen ketté vágjuk, az egyik lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a következő lapot, majd rétegezzük amíg el nem fogynak a lapok.
A torta oldalát is megkenjük krémmel.
A diót összekeverjük a porcukorral és bevonjuk a tortát mindenhol vele.
A kekszeket kettétörjük és megkenjük krémmel és a torta oldalára ragasztjuk.
Egész dió szemekkel díszítjük a torta tetejét.