Csokoládés hasáb
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöt egy tálba tesszük, a meggylét ráöntjük és 2-3 órán át állni hagyjuk. A kekszet, a diót és a pisztáciát nagyobb darabokra összetörjük majd egy tálba tesszük.
A vajat és a csokoládét hőálló edénybe tesszük és felolvasztjuk. Belekeverjük a porcukrot és a kakaóport is, majd a tálban várakozó magvakra és kekszre öntjük. Hozzáadjuk a beáztatott aszalt meggyet a levével együtt és alaposan összekeverjük a masszát.
A kész csokoládés masszát egy hasáb alakú süteményformába kanalazzuk és egy kanállal megnyomkodjuk (az asztalhoz is ütögethetjük), hogy összeálljon. A tetejére fóliát teszünk és a hűtőbe tesszük 3 órára vagy egy egész éjszakára.
A formából kiborítva, kakaóporral megszórva, szeletelve kínáljuk.