Csokoládés sütemény túrókrémmel
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
A töltelék összes hozzávalóit botmixerrel krémessé kikeverjük.
Sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A puha margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a csipet sót és a cukros-tojásos keverékbe belekeverjük. Végül a tejet is beleöntjük és az egészet egy sima, kissé folyékony tésztává kikeverjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe a tészta felét egyenletesen belesimítjuk, majd egy spatula segítségével rákenjük a tésztára a túró tölteléket. A maradék tésztát pedig a töltelékre egyenletesen rásimítjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Ha megsült kivesszük hűlni.
Margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és azonnal a margarinos-cukros krémhez öntjük, majd jó alaposan összekeverjük. A KIHŰLT sütemény tetejére rákenjük.
Betesszük a hűtőbe, hogy a csokimáz megszilárduljon, majd tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.