Elmentem!Csontleves
Hozzávalók:
- 2 kg csont vegyesen /sertés, marha, csirke csont /minél több fajta annál jobb/
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehér répa /gyökér/
- 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
- 1 kis fej karalábé
- 1/4 fej kelkáposzta
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva de héjastól
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- egész bors
- sáfrány vagy sáfrányos szeklice /elhagyható/
- csipet gyömbér
- csipet szerecsendió virág
- ételízesítő
- petrezselyem zöld
|
Elkészítési idő: |
2 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük.
A csontokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot,hagymákat, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük.
A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át.
A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!