Főoldal / Desszertek / Csupacsokis keksztorta

Csupacsokis keksztorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csupacsokis keksztorta

Csupacsokis keksztorta

Hozzávalók:

  • 1 cs háztartási keksz
  • 1 cs piskótakorongok
  • 1 cs étcsokoládés puding
  • 3 db Sportszelet csokoládé
  • 6 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 ek rumaroma
  • fél cs Rama

Tetejére:

  • 2 db Sportszelet csokoládé
  • kicsi olaj
  • kicsi víz

Díszítéshez:

  • 1 db kókuszos csokoládé
  • kicsi olaj
  • kicsi víz
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 ek mazsola
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A pudingot kevés tejben, cukorral elkeverjük. 5 dl tejet feltesszük a tűzre a vajjal, a darabolt csokoládéval.
Beleöntjük a pudingot a tejbe, és lassú tűzön sűrűre főzzük.

1 dl tejbe beleöntjük a rumaromát, és beáztatjuk a kekszet és a piskótatallérokat.

30 cm magas falú tepsiformát kibélelünk sütőpapírral.
Beletesszük a piskótakorongokat, jön a krém, utána a keksz és krém, míg el nem fogy. Másnapig hűtőbe tesszük.

Másnap tányérra tesszük, lehúzzuk róla a papírt.
A tetejére a 2 db csokoládét összevagdossuk, olajjal, vízzel összefőzzük, a tortát bevonjuk vele.

A díszítésnek a csokoládét felvagdossuk, az olajat, vizet, kókuszt, mazsolát pár perc alatt összefőzzük és torta tetejére halmozzuk csak. 1 órára hűtőbe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
A keksztorta újabb változata, csupa csoki, lehet belőle csemegézni.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére