Csupacsokis keksztorta
Hozzávalók:
Tetejére:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A pudingot kevés tejben, cukorral elkeverjük. 5 dl tejet feltesszük a tűzre a vajjal, a darabolt csokoládéval.
Beleöntjük a pudingot a tejbe, és lassú tűzön sűrűre főzzük.
1 dl tejbe beleöntjük a rumaromát, és beáztatjuk a kekszet és a piskótatallérokat.
30 cm magas falú tepsiformát kibélelünk sütőpapírral.
Beletesszük a piskótakorongokat, jön a krém, utána a keksz és krém, míg el nem fogy. Másnapig hűtőbe tesszük.
Másnap tányérra tesszük, lehúzzuk róla a papírt.
A tetejére a 2 db csokoládét összevagdossuk, olajjal, vízzel összefőzzük, a tortát bevonjuk vele.
A díszítésnek a csokoládét felvagdossuk, az olajat, vizet, kókuszt, mazsolát pár perc alatt összefőzzük és torta tetejére halmozzuk csak. 1 órára hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
A keksztorta újabb változata, csupa csoki, lehet belőle csemegézni.