Cukkinis húsos cannelloni
Hozzávalók:
A besamelmártáshoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk az oreganot, majd a darált húst, és a pirospaprikát.
Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk.
Addig főzzük így együtt, míg a hús megpuhul.
Ekkor hozzákeverjük az almareszelőn lereszelt cukkinit, és együtt is összefőzzük.
Elkészítjük a besamelmártást:
Egy edényben tűzön vajat olvasztunk, hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet elkeverjük, majd felöntjük tejjel, csomómentesre keverjük, majd a reszelt sajttal, sűrű krémmé főzzük.
Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szerecsendiót adunk hozzá.
A cannelloni tésztákat megtöltjük a cukkinis húsos töltelékkel.
Egy hőálló edény alját vékonyan kikenjük besamelmártással, majd belehelyezzük a megtöltött tésztákat.
Ha az edény megtelt, a töltött tészták tetejét bevonjuk a maradék besamelmártással, és kirakjuk a szeletelt paradicsommal, megszórjuk oreganoval.
Alufóliával lefedjük és 180fokra előmelegített sütőbe tesszük.
kb 40-50 perc után egy hústűvel ellenőrizzük, hogy a tészta megpuhult e.
Ha úgy látjuk, hogy elkészült levesszük az alufóliát, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és még pár percig sütjük.