Főoldal / Egytálételek / Cukkinis lepény

Cukkinis lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis lepény

Cukkinis lepény

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge cukkini (1 kg)
  • 4 ek. finomliszt
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 240 gr sajtos virsli
  • 4 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 mk. őrölt bors vagy ízlés szerint
  • Só ízlés szerint

A hempergetéshez:

  • 10 dkg körüli zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk és durvára lereszeljük. A virslit is durvára reszeljük.

A cukkinit a virslivel, a tojásokkal, a borssal, a sóval, a zúzott fokhagymával és a sütőporos liszttel összekeverjük.
Lepényeket formázunk belőle. Kb. 6 db nagyobbacska lesz belőle.
Zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban, fedő alatt, lassú tűznél megsütjük.

Mi tartármártással fogyasztottuk.

Tartármártás hozzávalói:
2 dl tejföl
2 ek. majonéz
Ízlés szerint őrölt bors
1 mk. mustár

A fenti hozzávalókat kikeverjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére