Főoldal / Birka / Marha / Cukkinitekercs paradicsomos raguval

Cukkinitekercs paradicsomos raguval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinitekercs paradicsomos raguval

Cukkinitekercs paradicsomos raguval

Hozzávalók:

  • 2-3 db cukkini
  • 5 ek. olaj
  • 40 dkg darált hús
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40-45 dkg konzerv paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek. cukor
  • petrezselyem
  • oregano (ízlés szerint)
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, hosszában vékonyan felszeleteljük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a folyadékot. Egy serpenyőben, két evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk kihűlni.

További 2 evőkanál olajat felhevítünk, és a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk és megborsozzuk, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzámorzsoljuk a feta sajtot. Ízlés szerint apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük.

A hagymát felaprítjuk, és a maradék olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsom konzervet, sóval és cukorral ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről.

Elosztjuk a fetasajtos húst a cukkiniszeleteken, majd feltekerjük őket. Tepsibe fektetjük a tekercseket, alájuk öntjük a paradicsomos szószt, mellépakoljuk a kockákra vágott paradicsomot, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Burgonya chips-el vagy bulgurral kínáljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére