Főoldal / Levesek / Cukorborsó leves csipetkével

Cukorborsó leves csipetkével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukorborsó leves csipetkével

Cukorborsó leves csipetkével

Hozzávalók:

  • 1 cs.sárgarépa
  • 1 cs.petrezselyem gyökér zölddel
  • 1 kg cukorborsó 
  • 2 karika paradicsom /elhagyható/
  • 2 karika TV paprika /elhagyható/
  • 4 ek olaj
  • 1 ek liszt

Csipetkéhez:

  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • annyi liszt, amennyit a tojás felvesz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.A cukorborsót “kipikrázzuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kicsit pirítjuk és hozzáadjuk a lisztet. Nagyon gyorsan keverve, nehogy odakapjon, együtt pirítjuk 1 percig. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a borsót a répákat, paradicsomot, paprikát, és 2 liter vizet. Forrás után sózzuk és takarék lángon puhára főzzük.

Közben elkészítjük a csipetkét.

Egy egész tojáshoz annyi lisztet adunk, hogy közepes keménységű tésztát tudjunk gyúrni belőle. Ha kész, kézzel vékonyra húzkodjuk és belecsipegetjük a levesbe. Egyet forralunk rajta.A legvégén hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.

Tipp / megjegyzés:
Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. a són kívül semmi fűszert nem teszek bele, hogy ne nyomja el a zsenge cukorborsó és az új zöldségek édes ízét.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére